De tweede serie in de collectie ‘StreetfArt’!
Want de ware klunst ligt nog steeds gewoon op straat.


1) Grid op Grit

Bron: © Klunst.nl

Deze foto weerspiegelt de traumatische eenvoud van een minutieus, oranje gipsstofgridje op het lichtgrijze, oneffen grit dat asfalt heet. Oftewel: de totale verlorenheid van het te strakke kader.


2) Busje komt zo

Bron: © Klunst.nl

Het is niet makkelijk om een bushokje te vinden dat de geest van het kubisme zo evident en eminent uitstraalt. Dit hokje deed dat dus ook niet.


3) Hatseflats!

Bron: © Klunst.nl

De stoeprand (rechts) met het gevoelvolle scheurtje illustreren en markeren op fabelachtige wijze wat deze duivenyoghurt wil vertellen, namelijk:
“Oeh-hoeh-hoe, shit nét die autoruit gemist…”


4) Hatseflats! (2)

Bron: © Klunst.nl

Uitzonderlijk opvallend zijn niet alleen de scherpe kanten van deze stukken koeienflats, maar ook de plaatsing op de weg: één stuk flats ligt precíés op de middenstreep. Het moet je maar net lukken als boer! De andere twee zijn weliswaar mooier gesneden, maar mogen niet op de middenstreep liggen. Zo zie  je maar: perfectionisme brengt je niet altijd waar je wilt zijn. Ziet u het ook?


5) Put met identiteitscrisis

Bron: © Klunst.nl

Een vierkante bodemput met identiteitscrisis. Deze put wil zo, zó gaarne een ronde put zijn, dat het ‘m pijn doet (zie de scheuren; enkel linksboven is het asfalt aan de uitputtende oerkrachten ontkomen). Puur medelijden verleidde mij ertoe, de put een stevig kader te geven om zijn oorspronkelijke, gehoekte identiteit terug te kunnen vinden.


6) Niet acht

Bron: © Klunst.nl

Een gedurfde landscape van een aantal onheilspellend duistere, slordig vormgegeven blokken, vet onderstreept. Met het contrasterend zorgvuldig níét in het midden geplaatste getal werd dit beeld voorzien van het statement “acht = 2”. Klunstiger kan het niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.